Cariera

#test de sarcina #angajator #instiintare #notificare

Cum poti evita concedierea in cazul in care esti insarcinata

Legea interzice angajatorilor sa concedieze salariatele insarcinate, insa doar daca se indeplinesc mai multe conditii, sustine avocatul Razvan Vasiliu. Astfel, salariata trebuie sa-si anunte angajatorul in legatura cu starea de graviditate. Notificarea va fi facuta in scris si inainte de incetarea raporturilor de munca.

Alaturi de aceasta notificare, angajatorul va primi si documentele medicale care atesta sarcina persoanei in cauza. Actele se vor depune la registratura societatii in dublu exemplar. Unul dintre aceste exemplare va ramane la angajata si va contine fie viza, fie numarul de inregistrare trecut de angajator.

"Pentru a putea beneficia efectiv de protectia instituita de lege, recomandabil este ca informarea scrisa adresata angajatorului sa fie facuta dupa confirmarea certa a starii de graviditate, mai inainte de a fi informati colegii de serviciu, preintampinand astfel o posibila 'scurgere de informatii' care sa dea ragaz angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca inainte de a fi instiintat oficial", a mai precizat Vasiliu.

Sursa foto: evz.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea