Cariera

#reguli #cariera #reprofilare #interviuri informationale

Cum aplici regulile intalnirilor romantice in lumea muncii

Pentru ca lumea evolueaza rapid, iar interesele oamenilor se schimba odata cu aceasta, expertul britanic in recrutare Nicole Williams a venit cu o noua imagine asupra modului de cautare a unui job. Aceasta sustine ca principiile si regulile care te ajuta sa iti gasesti un partener de viata pot fi de folos si pe piata muncii. Iata cateva dintre sfaturile pe care le ofera specialistul.

1. Ramai conectat la tehnologie

Daca esti ingrijorat ca abilitatile tale in privinta tehnologiei nu sunt suficient dezvoltate, cere-i angajatorului posibilitatea de a participa la cursuri de specializare sau pur si simplu apuca-te singur/a sa studiezi. Angajatorul va fi oricum impresionat de initiativa ta si se va simti mai increzator in tine.

2. Mergi la interviurile informationale

Daca esti in explorarea unor noi oportunitati, incearca sa mergi la cat mai multe intalniri informationale in cadrul companiilor. Astfel, vei putea intalni oameni noi, cu care ai putea tine legatura si care sa fie interesati de serviciile tale pe viitor.

3. Incepe networkingul

Retelele de socializare te pot ajuta nu doar sa iti gasesti un partener, ci si un loc de munca. Networkingul este un alt mod de a cunoaste oameni, mai ales in domeniul muncii. Te poti integra, prin intermediul retelelor de socializare, in diverse grupuri, pe anumite domenii de munca, care iti ofera posibilitatea de a afla cele mai noi informatii din piata muncii. Cu ajutorul acestor grupuri poti afla despre diverse evenimente ce iti pot oferi o oportunitate a intra in contact direct cu persoanele de care esti interesat.

4. Incearca o noua cariera

La fel ca si in dragoste, niciodata nu este prea tarziu sa o iei de la capat. Asadar, in cazul in care vrei sa te reprofilezi si sa incerci o alta cariera, nu ezita sa faci acest pas indiferent de varsta. Incearca insa inainte sa vorbesti cu mai multe persoane despre jobul pe care l-ai ales si afla ce aptitudini trebuie sa ai pentru a avea o imagine cat mai realista asupra noii cariere, inainte de a lua o hotarare ferma.

Sursa foto: huffingtonpost.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea