Cariera

#zile lucratoare #forta de munca

Costul fortei de munca, in scadere in trimestrul al treilea

Costul orar al fortei de munca a scazut in trimestrul trei al anului, atat fata de trimestrul precedent si fata de perioada similara a anului trecut.

Ajustat dupa numarul zilelor lucratoare , costul orar al fortei de munca a scuzut cu 3,53% fata de trimestrul precedent si cu 1,09% fata de aceeasi perioada din 2009, potrivit INS.

Fata de trimestrul al doilea din acest an, costul orar al fortei de munca (in forma ajustata dupa numarul zilelor lucratoare) a avut o scadere mai accentuata in sanatate si asistenta sociala (-21,28%), administratie publica (-19,98%), activitati de spectacole, culturale si recreative (-14,12%) si invatamant (-13,31%), potrivit datelor Institului National de Statistica, citate de Cariereonline.ro.

Cresteri au fost inregistrate in industria extractiva (8,04%), productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (4,81%) si industria prelucratoare (4,56%).

La baza scaderea costului orar al fortei de munca in administratie publica, invatamant si sanatate si asistenta sociala se afla Legea nr. 118/2010 privind masurile necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar.

Cheltuielile salariale au scazut cu 2,62%, in timp ce cheltuielile indirecte (non-salariale) au scazut cu 3,24%. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea