Cariera

#codul muncii #emil boc #legea zilierilor

Codul Muncii si Legea zilierilor vor crea "sute de mii de locuri de munca", spune Emil Boc

Noile pachete legislative, Codul Muncii si Legea Zilierilor , vor crea sute de mii de locuri de munca, a declarat premierul Emil Boc.

Actuala forma a Codului Muncii este un factor de blocaj pentru obtinerea unui loc de munca, sustine prim ministrul.

"Noul Cod al Muncii si noua Lege a zilierilor, cele doua acte normative , vor aduce sute de mii de locuri de munca in economie. Actualul Cod al Muncii, din nefericire, este depasit de vremuri. A fost depasit si de criza economica si de mutatiile care au intervenit in ultimii sase ani si, in loc sa fie un element care sa stimuleze angajarile, este un factor de blocaj, la care, daca mai adaugam si criza economica, devine un factor de frana in obtinerea unui loc de munca", a spus Boc, citat de Cariereonline.ro.

Noua legislatie va convinge angajatorii sa renunte la personalul angajat "la negru" in favoarea unui contract pentru o perioada determinata.

"Flexibilizarea Codului Muncii este o necesitate majora pentru piata fortei de munca din Romania. Adoptarea Legii zilierilor, care din nou va scoate la suprafata la plata impozitelor si taxelor aferente zeci de mii de locuri de munca, este un lucru la care Guvernul tine foarte mult. De aceea in fiecare saptamana mi-am petrecut ore in sir in dialog cu partenerii sociali, o voi face si vineri, pentru a da forma finala Codului Muncii in vederea promovarii lui si adoptarii", a mai spus Emil Boc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea