Cariera

#cariera #companii #afacere #management #business #sef #strategie management

Cine sunt primii angajati concediati atunci cand apare un nou sef

Primul departament pe care pune ochii un nou sef este managementul. Acesta va schimba cu pana la 63% din membrii acestui departament, daca vine din afara firmei, si aproximativ 55% din oamenii plasati in posturi-cheie, daca noul sef este promovat din interior, arata un nou studiu prezentat de Harvard Business Review.

"Unul dintre cele mai mari regrete pe care le au sefii de companii este acela ca nu au facut concedierile necesare mult mai rapid. Cei mai multi manageri spun: Am simtit de la bun inceput ca nu voi putea lucra cu individul respectiv si imi pare rau ca nu m-am bazat mai repede pe intuitia avuta", este de parere David Astorino, sef firma consultanta.

Astfel ca primii oameni care vor fi dati afara de noul sef al companiei sunt directorul HR (in 45% din cazuri), directorul de marketing (38%) si seful departamentului juridic (37%).

Daca noul sef este o persoana promovata din interior, lucrurile se schimba putin. Primul angajat pe care acesta il va concedia este directorul de marketing, 45% din cazuri, acesta fiind urmat de directorul juridic, 45% din cazuri, si de directorul operational, 40% din cazuri.

Sursa foto: www.news.com.au
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea