Cariera

#locuri de munca #joburi #securitate #call center #agenti de securitate #externalizare joburi

Cele mai populare joburi externalizate

Multe companii prefera sa externalizeze anumite locuri de munca sau functii, pentru a reduce din cheltuieli si efort in vederea atingerii unor obiective pe termen scurt. Cu toate acestea, companiile trebuie sa fie atente la alegerea acestor firme externalizate in ceea ce priveste increderea, etica si profesionalismul.

Cum alegi o companie ce ofera servicii externalizate

Atunci ca vrei sa angajezi o companie cu servicii externalizate, trebuie sa analizezi reputatia sa pe piata. Asigura-te ca respecta termenele-limita si fa un contract in care sa stabiliti termenii si conditiile colaborarii.

Top 4 cele mai populare joburi externalizate

1. Agentii de securitate

Fie ca este vorba despre banci, companii, scoli, locuinte sau cluburi, securitatea este indispensabila. De cele mai multe ori, in aceste cazuri se aleg companii de paza externalizate, deoarece in acest mod poti economisi o multime de bani, decat ai face-o daca ai angaja tu un om full-time.

2. Cercetatorii

In cazul in care ai nevoie de un studiu de produs, o cercetare de piata sau alte tipuri de studii, companiile de cercetare externalizate sunt cea mai ieftina solutie. Trebuie sa ai insa mare grija atunci cand recrutezi aceasta companie.

In cazul in care reprezentantii acesteia pretind ca ofera solutii pentru toate tipurile de cercetare, este esential sa verifici prerogativele sale, vizibilitatea sa pe piata si certificarile.

3. Resurse umane

Resursele umane sunt cel mai popular domeniu pe piata joburilor externalizate. Exista foarte multe functii legate de HR ce impun nu doar activitati la sediul firmei, ci si delegatii. Astfel, pentru a evita niste costuri imense, cel mai bine ar fi sa optezi pentru o companie HR externalizata.

Acestea au un personal numeros, care poate rezolva cele mai mai multe dintre problemele si cererile companiei intr-un timp foarte scurt si la costuri reduse, decat ar necesita un personal stabil.

4. Call center

Fie ca este vorba despre marketing sau despre promovarea unor produse noi ori de suport clienti, multe companii externalizeaza aceasta functie deoarece este destul de dificil si costisitor sa pui bazele unei infrastructuri pentru infiintarea unui call center cu drepturi depline. In plus, investitia se ridica la cateva milioane de euro, iar acesti bani ar putea fi investiti mai bine in capitalul firmei pentru extinderea si dezvoltarea afacerii.

Sursa foto: benoticed.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea