Cariera

#cariera #loc de munca #strategii #cautare job #cautare loc de munca

Cele mai bune strategii pentru a-ti gasi rapid un loc de munca

Te afli in cautarea unui loc de munca potrivit studiilor tale? Iata cinci strategii cu care mergi la sigur!

1. Un CV coerent

In primul rand, asigura-te ca ai un CV intocmit corect si coerent si o scrisoare de intentie bine scrisa prin care sa demonstrezi de ce esti cea mai potrivita persoana pentru a ocupa postul respectiv. Pune la punct eventuale intrebari pe care sa le poti adresa angajatorului in timpul interviului.

2. Cautare scrupuloasa

Incepe cautarea unui loc de munca in functie de studiile pe care le-ai absolvit. Nu te astepta sa iti gasesti de lucru din prima si nici in cateva zile. Cauta cu rabdare. Exista o multime de site-uri care iti pot furniza date despre potentiale posturi libere. Tine legatura cu prietenii care te-ar putea indruma.

3. Utilizarea retelelor sociale

Retelele sociale pot "lucra" atat pentru uzul personal, cat si pentru cel profesional. Implica-te in grupuri de interes de unde poti afla atunci cand un post care corespunde pregatirii tale este liber.

4. Nu renunta

E usor sa te descurajezi, dar nu e eficient. Pe piata locurilor de munca este o competitie acerba si trebuie sa intelegi ca nu esti nici prima, nici singura persoana fara un serviciu. Perseverenta este importanta in orice domeniu.

Sursa foto: tipsonjobs.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea