Cariera

#copii #cariera #mame #sfaturi #sfaturi de cariera

Cele mai bune sfaturi de cariera oferite de mame copiilor lor

Sfaturile parintilor pot influenta pozitiv viitoarea cariera a copiilor. Mamele care reusesc sa imbine viata profesionala cu cea familiala sunt cel mai bun exemplu de reusita in viata pentru cei mici. Iata cateva sfaturi utile primite de copii de la mamele lor, care au contribuit la dezvoltarea lor profesionala, potrivit cosmopolitan.com.

"Mama mi-a spus ca pot avea tot ce imi doresc, dar nu in acelasi timp", a declarat Christian M. pentru Cosmopolitan.

Pentru Leslie L., cel mai bun exemplu de succes l-a reprezentat mama ei, care a reusit sa-si managerieze programul in asa fel incat sa fie alaturi de familie atunci cand era nevoie, dar sa-si indeplineasca si atributiile de la serviciu.

"Mama si-a asumat riscul de a sta cu mine la spital, cand am fost bolnava, chiar daca ea era presata la locul de munca sa plece din oras pentru o intalnire de afaceri. Aproape si-a pierdut slujba. Asta mi-a arata ca, daca ai talent, aptitudini si curaj de a lupta pentru tine, poti avea atat o familie, cat si o cariera".

Pentru Vanessa N., mama sa a fost cea care i-a aratat ca trebuie sa faca o diferenta intre rolul de mama si cel de femeie de afaceri, intrucat doar asa va reusi sa fie o femeie de succes.

"Mama a fost sustinatorul familiei mele.(...) Am invatat de la ea ca, pentru a reusi cu adevarat, trebuie sa te implici trup si suflet. Ea a fost in afaceri mai bine de doua decenii si m-a invatat ca deciziile in acest domeniu sunt uneori greu de luat si nu supravietuiesti decat daca ai o atitudine de femeie de afaceri si nu de mama", a spus Vanessa N.

Reusitele profesionale ale mamelor joaca un rol important in felul in care copiii isi proiecteaza viitorul. Rachel F. si Emily T. au urmarit activitatea mamelor lor si au inteles ca in viata trebuie sa faci mereu ceea ce iti place.

"Mama mea a fost profesor la o scoala gimnaziala si antrenor de gimnastica, dupa ore. Echipele antrenate de ea au castigat sase titluri nationale consecutive. A fost uimitor sa ii urmaresc munca in drumul spre excelenta", a spus Rachel F.

"Fiind asistenta medicala, mama mea a avut un program flexibil, chiar daca asta insemna de multe ori ture de 16 ore. Astfel, ea putea petrece foarte mult timp cu mine, mai ales cand eram mica. Mereu mi-a spus ca pot deveni orice imi doresc, dar faptul ca am putut vedea cat de mult isi iubea locul de munca, a facut ca aceaste cuvinte sa capete un sens. Povestile si experientele ei mi-au aratat ca trebuie sa lupt mereu pentru ceea ce imi doresc", spune Emily T.

Sursa foto: huffingtonpost.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea