Cariera

#romania #cariera #salarii #salarii romania #salarii mari #meserii

Cele mai banoase meserii din Romania. Iata unde merita sa te angajezi!

Clasamentul celor mai bine platite meserii din Romania arata ca industria extractiva a petrolului si cea de rafinare asigura un venit mediu de aproximativ 1000 de euro pe luna. In coada clasamentului, angajatii din turism abia sunt cu putin peste salariul minim pe economie.

Nivelul salarial al petrolistilor a ajuns la 4.484 lei in luna august, conform datelor prezentate de Institutul National de Statistica. In rafinarii, salariul mediu net din august a atins nivelul de 4.184 lei, in timp ce locul trei il ocupa angajatii din industria tutunului, cu venituri medii de 4.078 lei.

In Romania, salariul mediu net pe economie este de 1.683 de lei, insa mediile salariale din anumite ramuri de activitate sunt mult sub aceasta suma. In turism, salariul mediu este de 996 lei, industria mobilei ofera salarii medii 1.102 lei, iar industria alimentara ramane in continuare tributara bacsisurilor, din moment ce angajatii din baruri, cafenele si restaurante au salarii medii de 1.133 lei.

La mijlocul clasamentului se situeaza slujbele din administratia publica (2.235 lei), cele din televiziune (2.443 lei) si cercetare (2.486 lei). Sub nivelul salariului mediu pe economie sunt plasate si salariile medii din invatamant (1.431 lei) si sanatate (1.498 lei).

Sursa foto: theinfomine.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea