Cariera

#manager #sef #feedback

Cei mai multi manageri se cred sefi mai buni decat sunt

Cei mai multi manageri cred ca sunt sefi mai buni decat sunt in realitate.

Managerii isi supraevalueaza capacitatile de conducere, potrivit unui un studiu realizat de firma de consultanta Developement Dimensions International.

Faptul ca sunt inconjurati in permanenta de oameni care ii lauda ii face manageri sa creada ca au abilitati mai bune decat in realitate.

Sondajul realizat in luna septembrie, pe un esantion de 1.100 de manageri, arata ca peste 72% dintre acestia nu s-au gandit niciodata ca nu ar avea abilitatile necesare de a conduce.

Parerea buna despre sine i-a facut pe 74% dintre repondenti sa declare ca nu au regretat niciodata ca au fost promovati, nici macar in primul an de sefie .

"Indiferent de industria in care lucreaza, oamenii nu vor sa-si recunoasca punctele slabe (..) Managerii nu inteleg feedback -ul pe care il primesc de la angajati. Se fac ca nu aud criticile din jur", a declarat Scott Erker, vicepresedintele firmei care a publicat studiul, citat de Realitatea.net.

In lipsa feedback-ului obiectiv din partea angajatilor, managerii cred astfel ca abilitatile lor sunt mult superioare celor reale, determinate prin teste specifice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea