Cariera

#job #online #targ #candidat

Ce se cauta la targurile de joburi online

Criza a facut ca noile metode de cautare a joburilor sa ia amploare. Un astfel de exemplu il reprezinta targurile online de joburi, despre care specialistii in recrutare spun ca incep sa se dezvolte si in tara noastra.

Targurile online de joburi au inceput sa fie preferate atat de candidati, cat si de firmele care recruteaza. Potrivit specialistilor in recrutare aceste modalitati de atragere a viitorilor candidati au inceput sa fie preferate de firme pentru ca sunt mai ieftine, nu necesita cheltuieli mari de organizare.

Studentii sau absolventii au din ce in ce mai multe site-uri specializate, unde pot participa la targuri online, noteaza Gandul. Un astfel de targ a fost cel organizat de Hipo.ro, acolo unde s-au inscris peste 10.000 de aplicanti, insa doar putin peste 1% dintre acestia si-au gasit un loc de munca la companiile inscrise la targ.

Acest lucru se datoreaza cel mai probabil faptului ca absolventii cer salarii mari pentru inceput: potrivit specialistilor consultati de Gandul candidatii solicita in medie salarii de 500 de euro. In final insa, in urma interviului si a negocierii dintre candidat si angajator, acesta ajunge la 300-350 de euro.

Conform recrutorilor, profilul candidatului cautat la cel mai recent targ de joburi online organizat de Catalyst era absolventul din promotia 2009, cu studii economice sau tehnice, cu doua limbi straine pe care sa le stapaneasca la nivel avansat, dar si cu o experienta de lucru intre trei si sase luni. Atunci cand experienta lipseste din CV, departajarea se face la cunostintele de limbi straine sau la seriozitatea demonstrata in timpul interviului.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea