Cariera

#salariu #strainatate #slujba #romani

Ce salarii vor sa castige romanii in strainatate

Cei mai multi candidati romani pentru slujbe in afara tarii vor un salariu cuprins intre 1.000 si 1.5000 euro . Domeniile preferate de romani sunt constructiile, agricultura si industria hoteliera.

Romanii mai tineri de 25 de ani s-ar multumi cu un salariu lunar de 800-1.000 euro, dar cei de peste 25 de ani vor salarii intre 1.000 si 1.500 euro, potrivit unui studiu Thera Group.

"Am realizat acest studiu in randul candidatilor nostri in primul rand pentru a identifica nevoile si asteptarile acestora in ceea ce priveste un loc de munca strainatate, si astfel sa venim in intampinarea lor cu oferte cat mai bune si mai apropiate de ceea ce isi doresc", a declarat directorul general al Thera Group, Cristian Tudorache, citat de CariereOnline.ro.

Daca romanii calificati nu vor sa accepte salarii mai mici de 1.000 euro, cei necalificati se multumesc si cu un salariu lunar de 800 euro, arata studiul.

Dintre romanii care vor sa munceasca in strainatate, cei mai multi au varsta cuprinsa intre 25 si 40 de ani (46%), urmati de cei de peste 40 de ani (34%).

Studiul a fost realizat pe un esantion de 1.080 de persoane din toate zonele tarii si categoriile profesionale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea