Cariera

#interviu #angajator #angajat #cv #curriculum vitae #loc de munca #job

Ce nu trebuie sa faci in timpul unui interviu

Daca unCV bine structurat iti va oferi posibilitatea de a-ti intalni potentialul angajator , un interviu reusit iti poate oferi jobul de care ai nevoie. Pentru ca prima impresie conteaza, trebuie sa fii atent la toate detaliile, incepand de la tinuta vestimentara , pana la limbajul corporal. Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le eviti in timpul unui interviu.

  • Nu intarzia la interviu.

Informeaza-te din timp cu privire la locatia unde va avea loc interviul. Acorda-ti suficient timp astfel incat sa nu ajungi transpirat la interviu pentru ca te-ai grabit sa ajungi la ora stabilita. Daca nu cunosti zona, atunci descopera traseul cu o zi inainte de interviu sau ia-ti o marja de eroare, in cazul in care te pierzi printre adrese. Incearca sa ajungi la angajator cu aproximativ 10 minute inainte.

  • Nu lasa nervozitatea sa iti dicteze limbajul corporal.

Chiar daca esti emotionat, fii atent la miscarile tale. Tine-ti degetele departe de podoaba capilara, nu iti roade unghiile si nu te juca cu obiectele de pe birou sau cu hainele. De asemenea, nu mesteca guma in timpul interviului. Adopta o pozitie adecvata pe scaun, cu spatele drept, fara sa te arati mult prea relaxat pentru situatia in care te afli.

  • Nu fuma, chiar daca angajatorul te invita.

Fii atent ca hainele tale sa nu miroasa a fum sau a transpiratie. Nu face exces de parfum si ai grija la igiena gurii. Daca stii ca ai probleme cu respiratia, improspateaza-te putin inainte de interviu.

  • Nu te aseza pe scaun inainte sa fii invitat de catre angajator.

De asemenea, vorbeste-i acestuia folosind formule de politete . Poti schimba registrul doar daca angajatorul iti solicita acest lucru.

  • Nu intra in detalii in ceea ce priveste viata ta personala.

Adopta o atitudine alerta, pozitiva, insa nu iti insira cele mai bune glume sau bancuri pe care le stii. Mentine o pozitie profesionista.

  • Nu il obliga pe angajator sa faca eforturi in a te auzi.

Foloseste o voce puternica, dinamica si incearca sa inspiri incredere.

  • Nu fi mult prea agresiv in abordarea ta.

Prezinta-ti calitatile, dar nu ii forta mana angajatorului, pentru ca insistenta ta il va determina pe acesta sa iti respinga aplicatia pentru job. De asemenea, chiar daca iti doresti sa ai si tu, intr-o zi, jobul acestuia, nu ii spune verde in fata ca aspiratiile tale profesionale implica pozitia pe care o ocupa.

  • Nu iti barfi fostul sef sau colegii.

Daca esti intrebat de ce ai parasit fostul loc de munca, rezuma-te la a explica faptul ca acesta nu se potrivea aspiratiilor tale. Citese mai multe despre cum trebuie sa raspunzi la intrebarile angajatorului in articolul Cele mai utilizate intrebari la interviu si cum ar trebui sa le raspunzi.

  • Nu minti.

Adevraul va iesi la iveala, mai devreme sau mai tarziu. Nu oferi raspunsuri laconice sau dimpotriva, adevarate povesti. Pune-ti calitatile in valoare, dar incearca sa nu pari prea disperat in fata angajatorului.

  • Nu raspunde unei intrebari neasteptate cu o pauza mult prea mare sau cu o fraza sarcastica.

Admite faptul ca nu stii care este solutia acelei intrebari, insa prezinta angajatorului mijloace prin care poti investiga situatia si elabora o concluzie.

  • Nu mentiona salariul pe care ti-l doresti inainte de a ti se face o oferta.

De asemenea, nu accepta orice, daca simti ca meriti mai mult. Invata cum sa iti negociezi salariul cittind mai multe in articolul Cum sa iti negociezi salariul la interviu.

  • Inchide-ti telefonul mobil in timpul interviului si nu sta tot timpul cu ochii pe ceas.

Daca trebuie sa ajungi la un alt interviu, atunci ar fi indicat sa le programezi la o distanta de cateva ore, pentru a avea timp sa ajungi relaxat la fiecare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea