Cariera

#cariera #meserii #lucru acasa #joburi acasa

Ce meserii se preteaza pentru lucrul de acasa

Din ce in ce mai multe persoane aleg lucreze de acasa, in special in Europa si pe continentul nord-american. Potrivit raportului "Frelance Industry Report 2012", majoritatea freelancerilor au ales profesii creative.

Astfel, 20% dintre cei care lucreaza de acasa sunt designeri, 18% sunt scriitori, 11% editori, 10% copywriteri, 8% translatori, iar 5% sunt dezvoltatori de platforme web. Iata si alte profesii care se preteaza pentru lucrul de acasa: consultant in afaceri (2%), asistent virtual (2%), ilustrator (2%).

Din totalul de 1.491 de freelanceri intervievati, cei mai multi (66%) au raspuns ca se intretin exclusiv de pe urma lucrului la domiciliu, 14% lucreaza ocazional ca freelanceri, pe langa locul de munca pe care-l au, iar 15% lucreaza part-time.

In ceea ce priveste cele mai mari beneficii ale lucrului de acasa, freelancerii au invocat flexibilitatea (25%), varietatea muncii (15%), posibilitatea de a fi propriul sef (14%) si capacitatea de a lucra de oriunde (14%).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea