Cariera

#scrisoare de intentie #greseli scrisoare de intentie #formulari

Ce greseli trebuie sa eviti in scrisoarea de intentie

Potrivit specialistilor in Resurse Umane, 90% dintre persoanele care isi cauta un loc de munca acorda maxima atentie CV-ului, insa uita complet de scrisoarea de intentie sau o trateaza ca pe o simpla formalitate. Scrisoarea de intentie este totusi foarte importanta si trebuie realizata cu simt de raspundere, spun specialistii in HR. Iata cateva greseli pe care trebuie sa le eviti in scrisoarea de intentie.

1 Formularile generice

Incearca sa folosesti in scrisoarea de intentie adresari personalizate. Poti afla cu usurinta cine este directorul de recrutare al firme angajatoare. Uita complet de formularile generale precum "Stimata doamna sau Stimate domn".

2 Nu insista asupra nevoilor tale

Atunci cand concepi o scrisoare de intentie este bine sa te orientezi asupra nevoilor angajatorului, si nu asupra dorintelor tale. Angajatorul trebuie sa vada in scrisoarea ta de intentie ca intelegi rolul tau la viitorul loc de munca.

3 Evita formularile lungi

In scrisoarea de intentie trebuie sa fii succint. Nu insira fraze lungi, incat scrisoarea ta de intentie sa ajunga sa aiba 3-4 pagini.

Sursa foto: realitatea.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea