Cariera

#tichete cadou #ziua femeii #taxe #angajate #beneficii firme

Ce facilitati fiscale primesc firmele care ofera tichete-cadou de 8 Martie

Firmele din Romania beneficiaza de facilitati fiscale in cazul in care ofera angajatelor tichete-cadou de 8 Martie, insa prea putin angajatori stiu despre acest avantaj.

In acest moment, legislatia din Romania prevede ca firmele din sectorul privat pot oferi angajatelor de Ziua Femeii tichete sau carduri-cadou a caror valoare nu trebuie sa depaseasca 150 de lei. Suma este deductibila si scutita de taxele aplicabile in cazul bonusurilor sau primelor.

In mod normal, taxele, care reprezinta contributii sociale de sanatate, somaj si concedii, pot ajunge pana la 50% din suma oferita ca bonus.

"Ziua de 8 Martie aduce pentru companiile din Romania o oportunitate destul de putin cunoscuta de a-si recompensa angajatele, cu costuri de pana la 2 ori mai mici decat in mod obisnuit", sustin oficialii Edenred, firma care se ocupa cu emiterea de tichete si carduri de beneficii extrasalariale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea