Cariera

#cariera #sfaturi cariera #relatie sef #relatie subalterm

Ce faci daca ai un sef rau. Iata 5 sfaturi care te vor ajuta sa treci peste neintelegeri

Relatia dificila cu seful este principalul motiv pentru care angajatii demisioneaza, arata majoritatea studiilor. Iata ce trebuie sa faci ca sa iti imbunatatesti relatia cu superiorul direct:

1. Cine e de vina

Analizeaza profund sursa conflictului dintre voi. Poate problema esti chiar tu! Nu incerca sa dai vina pe altii inainte sa iti dai seama cine a creat, de fapt, tensiunea.

2. El e seful! Accepta asta

In orice organizatie trebuie sa existe o ierarhie si, fie ca iti place, fie ca nu, el este seful si pentru bunul mers al lucrurilor trebuie sa il respecti. Poarta-te corect daca vrei ca si el sa aiba o atitudine corecta fata de tine.

3. Apropie-te de el

Vorbeste cu el. Spune-i ce nevoi ai, cere-i sprijin si feedback. Nu e cazul sa ii spui ca e un sef slab, chiar daca esti convins de asta. Nu e productiv sa o spui si nici nu te va ajuta sa obtii nimic.

4. Nu lasa loc de reprosuri

Vei fi apreciat daca esti productiv si eficace. Evita sa spui "NU" atunci cand primesti sarcini mai dificile. Daca te depasesc, explica-i dificultatile cu care te confrunti.

5. Pleaca pana nu e prea tarziu

Daca nu reusesti nicicum sa ajungi la o intelegere cu el, iar relatia cu seful merge din rau in mai rau, mai bine cauta-ti de lucru in alta parte.

Sursa foto: best-posts.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea