Cariera

#internship #stagiari #angajare stagiari #angajari tineri

Ce competente trebuie sa ai pentru a fi cooptat stagiar intr-o companie

30% din comapaniile de pe piata locala angajeaza peste 70% din tinerii care intra intr-un program de internship, arata un studiu recent realizat de site-ul de recrutare hipo.ro.

Sondajul s-a axat, de asemenea, si pe aflarea competentelor pe care le cauta angajatorii la tinerii care urmeaza un program de internship.

Astfel ca, potrivit rezultatelor studiului, cei mai multi angajatori intentioneaza sa recruteze tineri care au capacitatea de a comunica coerent si corect si pot lucra eficient in echipa. De asemenea, 70% din recrutori cauta tineri proactivi, pasionati si dornici de a invata.

Totodata, tinerii care vor sa fie angajati intr-o companie dupa ce au urmat un program de internship trebuie sa aiba o buna capacitate de analiza, sa fie inventivi si prompti in gandire, pentru a putea rezolva rapid problemele.

Potrivit studiului, cele mai multe programe de pregatire profesionala pentru tineri se desfasoara in IT, resurse umane, administrativ si marketing.

Sursa foto: blog.dingalati.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea