Cariera

#angajare #diploma de facultate #experienta angajare

Cat de importanta este facultatea la angajare

In procesul de recrutare, pentru angajatori institutie de invatamant absolvita este esentiala, in timp de angajatii cred ca experienta este mult mai importanta.

24% dintre angajatii romani considera ca facultatea influenteaza destul de mult gasirea unui loc de munca, dar un procent de 37% sunt de parere ca experienta este mult mai importanta. Insa angajatorii nu sunt de aceeasi parere. 68% dintre ei sustin ca atunci cand fac recrutari de personal sunt mult mai interesati de pregatirea profesionala a aplicantului.

In topul criteriilor de recrutare a candidatilor, angajatorii plaseaza nivelul educatiei (69%), calificarea candidatului (56%), experienta practica in tara (49%), referintele/recomandarile (47%) si reputatia institutiilor de invatamant absolvite (45%). Angajatorii sunt putin impresionati de studiile si experienta dobandite in strainatate (42%).

In topul specializarilor cautate pe primele trei pozitii se regasesc facultatile de profil tehnic: automatica si calculatoare, cibernetica, telecomunicatii, inginerie, mecanica si electronic. Pe locul doi sunt facultatile cu profil lingvistic, iar pe locul trei, cele cu profil economic.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea