Cariera

#angajat #munca #angajator #cas

CAS ar putea scadea pana la 41%

Contributiile totale de asigurari sociale ar putea scadea de la 44% la 41% in al doilea semestru. Guvernul planuieste sa scada cu trei procente contributia angajatorului.

"Membrii Coalitiei au discutat, in sedinta de luni, despre diminuarea CAS la angajatori si au convenit sa fie efectuata o reducere de pana la trei puncte procentuale contributiilor totale, de la 44% la 41%, in semestrul II al acestui an. Discutia va fi reluata intr-o sedinta viitoare a Coalitiei, cand urmeaza sa fie stabilita exact data de la care va fi efectuata reducerea", au declarat surse oficiale, citate de CariereOnline.ro.

Guvernul lucreaza la un pachet mai mare de masuri de stimulare economica, din care ar putea face parte si scaderea CAS.

Angajatorii platesc, in prezent, contributii de asigurari sociale de 20,8% pentru conditii normale de munca, de 25,8% pentru conditii deosebite de munca si de 30,8% pentru conditii speciale de munca.

Contributia pentru asigurarile de sanatate este de 5,2%, in timp ce 0,5% merg la bugetul asigurarilor pentru somaj si 0,25% la Fondul de garantare pentru plata creantelor salariale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea