Cariera

#salariu mediu #scaderi salariale #industria tutun #industria petrol

Care sunt domeniile in care se castiga cel mai mult in Romania

Salariul mediu net a fost in luna februarie de 1.472 de lei (aproximativ 335 euro ), in crestere cu cinci lei fata de ianuarie, potrivit INS. Unde se castiga cel mai mult in Romania?

Daca in industria tutunului, salariul mediu net este de 4.489 lei (aprox 1.000 de euro), in industria hotelurilor si restaurantelor este de doar 824 lei (aproape 190 euro).

In luna februarie, cele mai mari scaderi salariale, de pana la 10,5%, s-au inregistrat in industria petrolului si a gazelor naturale. De asemenea, scaderi salariale de pana la 7,5% s-au inregistrat in industria cinematografica, video si de programe de televiziune. In ceea ce priveste industria hotelurilor si restaurantelor, scaderile se situeaza intre 2% si 3,5%.

Principalele cauze ale scaderilor sunt nerealizarea productiilor scontate, incasarile reduse si intreruperea activitatii din cauza conditiilor meteo nefavorabile din aceasta iarna.

Domeniile in care s-au inregistrat cele mai mari cresteri salariale sunt industria tutunului (+44,7%) si cea a productiei de electronice (pana la 7,5%). Cresterile au fost determinate in principal de acordarea de premii ocazionale si de incasarile mai mari.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea