Cariera

#cariera #locuri de munca #uniunea europeana #romani

Cand vor putea romanii sa munceasca oriunde in UE?

Comisarul Laszlo Andor va dezvalui joi, in cadrul prezentarii propunerilor privind ocuparea fortei de munca in spatiul comunitar, detaliile masurii prin care se va deschide total piata muncii europene.

Prin aceasta propunere, Comisia Europeana vrea sa raspunda criticilor privind neluarea unor masuri pentru cresterea numarului locurilor de munca, in contextul in care piata muncii a fost afectata de programele de austeritate.

Masura Executivului de la Bruxelles va avea un impact pozitiv in special asupra romanilor si bulgarilor, carora mai multe tari le impun inca restrictii totale sau partiale pe piata muncii.

Totodata, Comisia ar putea sa impuna un plafon pentru salariile minime, astfel incat acestea sa asigure un nivel decent de viata. Plafonul urmeaza sa fie diferit in functie de sectoarele economice.

Comisia Europeana va prezenta, joi, un pachet de masuri privind ocuparea fortei de munca, care are drept scop identificarea oportunitatilor de creare de noi locuri de munca in sectoarele cheie ale economiei, cum ar fi economia verde, locurile de munca "albe" si sectorul TIC.

In ianuarie, rata somajului a atins un nivel-record de 10,8% in UE. Potrivit estimarilor, procentul va creste in perioada urmatoare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea