Cariera

#marire salariu #negociere salariu #salariu

Cand sa ceri o marire de salariu si cand sa n-o faci sub niciun chip

Negocierea salariului este, probabil, unul dintre cele mai stanjenitoare momente pe care le-ai putut trai. E de regula genul de incercare amanata la nesfarsit. Specialistii in recrutarea de personal au insa cateva sfaturi cu ajutorul carora vei sti cand sa faci acest pas si cand nu.
 

1. Cand esti dorit de concurenta

Chiar daca nu e chiar frumos sa mergi in fata managerului si sa ii spui ca ai primit o contraoferta din partea concurentei, este probabil cel mai sigur mod de a obtine o marire de salariu. Fa asta cu doua conditii: contraoferta sa fie reala, iar tu sa fii sigur ca esti indispensabil la locul de munca.

2. Atunci cand ai in derulare un proiect important

Niciunui angajator nu ii place sa fie lasat balta atunci cand proiectele sunt in desfasurare. E mai greu sa gaseasca inlocuitor decat sa iti ofere mai multi bani.

3. Cand oferta e negociabila

Atunci cand ti s-a spus din start, inca de la angajare, ca exista loc de negocieri ulterioare n-ai niciun motiv sa astepti la nesfarsit, ci mai degraba bate tu la usa sefului si pune problema maririi salariale.

3. Nu plusa nejustificat

Exista insa si momente cand e mai bine sa te abtii de la astfel de tentatii. Mai exact, atunci cand te-ai multumit ani in sir cu bani putini sau cand nu ai dovedit de ce esti capabil.

Foto: mipoisk.ru

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea