Cariera

#inovatie #casa #bucatarie #ecologie #copaci #nivel #comuniune

Biroul din copac sau cum poti lucra in comuniune cu natura

Firma germana Baumraum este cunoscuta pentru creatiile sale unice, inovatoare si ecologice. Baumraum a construit un birou intr-un copac dintr-o padure belgiana, unde oamenii sa poata lucra in comuniune cu natura.

Bazele proiectului Baumraum

Producatorul de hartie Sappi si agentia de comunicare Proximity BBDO si-au dorit un birou care sa reflecte grija lor fata de mediul inconjurator. Constructia trebuia sa fie folosita pentru sesiuni de brainstorming pentru intreprinderile interesate de sustenabilitate, prezentari si cercetare stiintifica.

Din acest motiv, acestia au apelat la Baumraum, firma cunoscuta si apreciata pentru proiectele sale frumoase, realizate atat in resorturile hoteliere de lux, cat si in zone private. Baumraum si-a castigat renumele pe plan international pentru casele amenajate la inaltime, in pomi, astfel incat i se mai spune si "regele caselor din copaci".

Companiei Baumraum i s-a cerut sa construiasca un birou suspendat. Astfel a luat nastere biroul din copac aflat intr-o padure din Hechtel-Eksel, in Belgia.

Structura biroului din copac

Biroul din copac este construit din doua cabine dispuse pe niveluri diferite, una la 5.5 metri si alta la 6.5 metri inaltime. Cabinele sunt unite prin acoperis, terasele care se interconecteaza si prin scara de acces.




Cele doua cabine si terasele sunt sustinute de 19 stalpi din otel, fixati in pamant cu suruburi speciale si cabluri de otel pentru un plus de siguranta. In acest fel, biroul pare sa pluteasca deasupra solului, prins intr-un copac. Fatada este realizata din molid si zinc oxidat.

Intreaga constructie este gandita pentru a proteja mediul inconjurator. Astfel, alimentarea se face cu surse ecologice de energie. O pompa de caldura aflata intr-o cladire din apropiere asigura caldura necesara. In locul becurilor obisnuite se folosesc LED-uri. Pentru a reduce energia consumata, exista senzori de miscare, astfel incat LED-urile sa se aprinda numai cand intra cineva in incapere.

Ferestrele duble cu rame de lemn asigura o foarte buna izolatie. Vara, temperatura din interiorul celor doua cabine este mentinuta la un nivel scazut prin sistemul de ventilatie.

Amenajarea biroului din copac

Nivelul inferior este folosit ca minibucatarie unde se poate servi o cafea, camera de relaxare si toaleta. Baia este dotata cu un perete din tabla pe care pot fi notate ideile aparute spontan. La nivelul inferior se afla si o galerie de arta.




Nivelul superior este un spatiu destinat intalnirilor de afaceri, sedintelor si discutiilor. Zona conversationala este amenajata cu bancute simple si confortabile, precum si cu tabureti, astfel incat sa permita schimbarea partenerilor de discutii. Pentru amenajarea celor doua cabine s-a optat pentru un stil simplist, minimalist si, aerisit.



Spatiul de lucru este generos. Senzatia de deschidere si comuniune cu natura este data de peretii de sticla, pardoseala din lemn natural, precum si de tapetul folosit cu un model inspirat din natura.

Sursa foot: architizer.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea