Cariera

#productivitate #cariera #barfe

Barfele de la locul de munca influenteaza in mod pozitiv productivitatea

Barfele la locul de munca influenteaza in mod pozitiv productivitatea angajatilor, este concluzia unui studiu realizat de psihologii de la Amsterdam University si publicat in "Journal of Applied Social Psychology".

Cercetatorii olandezi spun ca rolul barfelor este de a pune presiune pe cei care nu sunt suficient de productivi. Ei simt ca sunt subiectul discutiilor dintre colegi si incearca sa-si repare imaginea muncind mai mult.

"Barfele nu au intotdeauna o componenta negativa, cum se asteapta cei mai multi. Rolul lor este sa stranga si sa valideze informatiile, deci au o functie de protejare a unui grup", spun cercetatorii.

O alta concluzie a studiului realizat de Amsterdam University este ca 90% din totalul discutiilor de la birou sunt barfe. Studiul mai arata ca barfa reprezinta rezultatul evolutiei umane, dezvoltate de-a lungul a mii de ani, rolul sau fiind acela de a "sustine functia de a fi agreabil din punct de vedere social".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea