Cariera

# job acasa # angajati part time #lucru acasa

Atentie, patroni! Angajatii care lucreaza de acasa sunt mai productivi si mai fericiti

Cei care lucreaza de acasa sunt mai fericiti, dar si mai productivi, iar acest lucru a inceput deja sa influenteze pozitiv angajatorii, cel putin in cazul meseriilor la mare cautare. 

Romania se numara printre tarile europene cu cea mai scazuta rata de angajati care pot munci de la distanta, insa acest lucru s-ar putea schimba in curand. Potrivit unor studii ale spacialistilor in resurse umane, citate de Ziarul Financiar, angajatii care sunt lasati sa munceasca de acasa au o productivitate crescuta si o calitate a vietii mai ridicata. 

Deocamdata, majoritatea celor care muncesc de acasa este reprezentata de romani angajati de multinationale cu sedii in strainatate, in special in SUA. Angajatorii romani prefera inca sa fie cu ochii pe cei pe care ii platesc, iar acestia sa respecte cel putin programul de 8 ore. Statul peste program ii incanta pe angajatori doar cand este vorba de productivitate, in general orele suplimentare nefiind platite. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea