Cariera

#apple #salarii apple #angajati chinezi apple

Apple a marit salariile angajatilor chinezi cu 25%

Cateva multinationale, care opereaza in China, au hotarat cresterea salariilor personalului lor, in diferite proportii, nivelul maxim fiind anuntat de firma Apple, unde sporul va ajunge la 25%.

Problema a fost declansata de o ancheta publicata in ziarul New York Times , care denunta conditiile grele de munca de la un subcontractant al firmei Apple, , si de la alte cateva firme, in neconcordanta cu veniturile salariale deloc echitabile.

Ca urmare, in afara de Apple si Foxconn , au anuntat cresteri salariale mai multi operatori din industria chineza, care s-au simtit indirect vizati: HP, Amazon, Sony si Microsoft, arata rue89.

Cuprinse intre 16% si 25%, majorarile au in vedere sa asigure oricarui angajat un nivel minim de 300 euro pe luna, plus eventualele ore suplimentare .

Trei sute de euro pe luna este un salariu de vis, in raport cu veniturile omului de rand din China si poate nu l-ar fi revendicat nimeni, daca nu intervenea ancheta ziarului american si daca firmele occidentale nu erau sensibile la actiunile presei.

Ca urmare, aratandu-se receptiva la cele semnalate de New York Times, compania Apple a comandat imediat un audit, menit sa verifice parametrii de salarizare la subcontractanti, urmand ca, pe aceasta baza, sa se ia o hotarare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea