Cariera

#pericol #locuri de munca #joburi #spalare de bani

Anunturile de joburi de care romanii trebuie sa se fereasca

Pe internet au aparut noi oferte de joburi care, la prima vedere, par a fi visul oricarui angajat: salariu de peste 8.000 de euro, pentru un efort minim, acela de a muta diverse sume de bani dintr-un cont intr-altul.

Acestea sunt ofertele ce bombardeaza e-mailurile a sute de romani. Insa autoritatile spun sa acordam o foarte mare atentie acestor propuneri, caci, in spatele lor, se ascund mari nereguli, iar aceasta metoda este folosita de anumite persoane pentru spalarea banilor.

Metoda este foarte simpla: persoana care doreste un astfel de job trimite datele personale si numarul de cont, iar angajatorul trimite acesteia 10.000 de euro, bani pe care trebuie sa ii transfere in sume de 2.000 de euro, catre alte conturi. Companiile ale caror nume sunt utilizate pentru aceste anunturi false au fost anuntate deja pe site-urile oficiale.

"E un gen de diversiune in acest domeniu care se practica, pentru ca, pana la urma, spalarea banilor face parte dintr-un razboi cu autoritatile, iar in cadrul acestui razboi se folosesc tot felul de strategii, inclusiv diversiunea, intoxicarea cu astfel de proceduri neconforme. Singura chestie palpabila este ca acel cont apartine unei persoane si este valid", a explicat, pentru RTV, Ionel Blanculescu, analist economic.

Sursa foto: ziaresireviste.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea