Cariera

#someri #program #profesie #calificare #anofm

ANOFM va instrui gratuit peste 42000 de persoane pentru a le reintegra pe piata muncii

Somerii crizei pot beneficia de Cursuri de calificare profesionala oferite gratuit de stat. Potrivit datelor Agentiei Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), aproximativ 42.000 de persoane aflate in somaj vor putea beneficia de astfel de instruire in 2009.

Dorinta institutiilor statului este ca prin masurile Planului National de formare Profesionala sa fie reintrodusi in “campul muncii” peste 38000 de someri.

Cursurile din cadrul acestui program profesional se adreseaza atat somerilor inregistrati in evidentele ANOFM, cat si detinutilor si persoanelor care revin la lucru dupa incheierea concediului de crestere a copilului. Lor li se vor adauga alte doua mii de persoane care isi vor plati cursurile pe care le vor urma.

Specialistii Agentiei vor pregati pentru acestia peste 2200 de programe de formare profesionala , pentru care s-a alocat un buget de peste doua milioane de lei.

Potrivit NewsChannel.ro, cele mai multe cursuri vor fi organizate pentru formarea de operatori de introducere, prelucrare si validare de date, operatori de calculator electronic si retele de bucatari, ospatari, lucratori in structuri pentru constructii, zidari-tencuitori si lucratori in cultura plantelor si in cresterea animalelor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea