Cariera

#prime #tichete cadou #angajatori #angajati

Angajatorul poate fi convins sa-ti acorde tichete cadou de Sarbatori! Afla cum!

Angajatii ii pot convinge pe superiori sa le acorde tichete cadou de sarbatorile de iarna cu un argument solid. Angajatorilor li se poate explica faptul ca, in limita sumei de 150 de lei per beneficiar, tichetele si cardurile cadou acordate sunt scutite de taxe salariale si patronale.

Potrivit unui calcul al firmei emitente de tichete Edenred, costul final al tichetelor si cardurilor cadou este cu pana la 35% mai mic pentru companii, comparativ cu varianta acordarii de prime in bani.

Tichetele acordate in limita mentionata mai sus sunt scutite de noua taxe salariale si patronale. Astfel, angajatorul nu trebuie sa achite urmatoarele taxe: CAS (20%), CASS (5,2%), fondul de somaj (0.5%), FNUSS (0.85%), fondul de risc si accidente (minim 0.4%), fond de creante salariale (0.25%). In schimb, angajatii sunt scutiti de plata CAS-ului individual (10,5%), fondului de somaj (0,5%) si asigurarilor de sanatate (5,5%).

Statistica arata ca tichetele cadou ocupa locul al treilea in topul celor mai utilizate beneficii extrasalariale in Romania.

Tichetele cadou pot fi utilizate atat la cumpararea produselor alimentare, cat si a altor tipuri, precum cartile, electronicele, produsele IT, articolele pentru copii, articole sportive etc.

Sursa foto: inpolitics.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea