Cariera

#job #experienta #personal #loc de munca #angajatori #candidati

Angajatorii: Candidatii romani sunt foarte pretentiosi

Angajatorii romani intampina dificultati in alegerea personalului, intrucat candidatii nu au experienta si nici cunostinte in afaceri, insa vin cu pretentii salariale mari.

La nivel mondial, in jur de trei sferturi din angajatori au explicat ca principalele motive pentru care nu reusesc sa acopere pozitiile deschise sunt lipsa de experienta si de calificari ale candidatilor, potrivit studiului Deficitul de Talente al ManpowerGroup.

In ceea ce priveste Romania, principalele motive pentru care angajatorii au dificultati in a identifica angajatii potrivit sunt lipsa de experienta (34%), lipsa de cunostinte in afaceri sau academice (28%) sau pretentii salariale prea mari (21%).

ManpowerGroup recomanda realizarea de profile eficiente de angajare, care sa suplineasca traditionalul CV, care sa actioneze ca instrumente de vanzare si sa creasca sansele candidatului de a obtine locul de munca dorit.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea