Cariera

#loc de munca #angajati romani #hartuire job #hartuire psihologica

Angajatii romani: intimidati, umiliti si discreditati de sefi

Aproximativ 8% dintre angajatii din Romania, barbati si femei, sunt agresati psihologic la locul de munca. Acest fenomen este frecvent intalnit si in alte tari ale Uniunii Europene.

Hartuirea psihologica a angajatilor are consecinte devastatoare nu doar asupra starii emotionale a individului ci si asupra sanatatii acestuia.

De la insomnii si migrene pana la tulburari psihosomatice, ulcer, hipertensiune, boli de piele, melancolie, depresie sunt doar cateva dintre problemele cu caare se pot confrunta angajatii hartuiti la locul de munca.

Si organizatia are de suferit ca urmare a reducerii productivitatii muncii si a calitatii produselor si serviciilor.

Hartuirea psihologica a angajatilor este de circa patru ori mai frecventa in companiile private decat in cele publice. Desi hartuirea psihologica la locul de munca este preponderenta, exista si situatii care tin de discriminarea de gen, hartuirea sexuala, conflicte de munca reale, dar si de sfera patologicului.

Agresiunea asupra salariatului are un caracter sistematic si se realizeaza prin intimidare, umilire, discreditare, izolare sau stigmatizare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea