Cariera

#marea britanie #angajat #concediu #grecia #austria #drepturi angajati

Angajatii din Austria si Grecia au cele mai multe zile libere

Cele mai multe zile libere intr-un an le au angajatii din Austria, Grecia si Franta. In aceste tari un angajat are cate 25 de zile libere legale in fiecare an.

Nord americanii sunt mult mai harnici decat sud americanii, potrivit datelor centralizate de compania de consultanta Mercer. De asemenea, asiaticii sunt mai silitori decat europenii.

La polul opus se afla angajatii chinezi care au doar 10 zile libere in fiecare an, in afara concediilor legale. Pe a doua pozitie se afla India, unde angajatii se pot bucura intr-un an de 12 zile libere legal.

Romania se plaseaza, alaturi de Olanda, Pakistan si Marea Britanie, pe locul 36 dintr-un total de 49 de state analizate, intr-un clasament referitor la numarul zilelor libere platite la care au dreptul angajatii, intr-un an de munca.

Romanii cu vechime in munca beneficiaza, conform legii, de minimum 21 de zile de concediu platit, la care se adauga sapte zile libere pentru sarbatorile publice.

In Marea Britanie si Olanda exista 20 de zile de concediu, respectiv opt zile de sarbatori publice, in Pakistan se acorda 14 zile de concediu, alte 14 zile fiind rezervate sarbatorilor, iar in Malaezia durata minima a concediului legal este de 16 zile, la care se adauga cel putin 12 zile cu ocazia sarbatorilor publice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea