Cariera

#angajati #munca peste program #program serviciu #randament job

Angajatii care muncesc peste program nu dau randament maxim

Un angajat este productiv atunci cand lucreaza 40 de ore pe saptamana si nu mai mult, asa cum se intampla in lumea corporatista.

In utlima vreme, s-a discutat admirativ pe tema marturisirii facute de unul din sefii de la Facebook, Sheryl Sandberg, care a recunoscut, dupa ani de zile de pastrare a secretului, ca pleaca de la birou la 17.30 in fiecare zi, pentru a petrece timp cu copiii sai.

Ceea ce e socant este ca Sandberg a simtit nevoia sa ascunda ani de zile acest fapt, avand in vedere ca toate cercetarile din ultimul secol arata fara urma de dubiu ca productivitatea descreste atunci cand lucrezi peste 40 de ore pe saptamana.

La inceputul anilor 1900, compania Ford Motor a facut zeci de teste pentru a descoperi cantitatea optima de ore de munca pentru productivitatea angajatilor. A descoperit ca cifra magica este 40 de ore pe saptamana - si daca se mareste, spre exemplu, cu 20 de ore, se constata o mica crestere a productivitatii, insa dureaza doar 3-4 saptamani, dupa care devine o adevarata problema.

Potrivit sursei, oricine munceste intr-un mediu corporatist stie ca aceasta regula este valabila pentru angajatii din birouri: oamenii care lucreaza 40 de ore pe saptamana realizeaza mai multe decat cei care muncesc in mod regulat 60 de ore sau chiar mai mult.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea