Cariera

#angajari #piata muncii # inghetare angajari

Angajarile raman inghetate si in 2012

Angajatorii romani vor face mai putine concedieri in 2012, dar nici numarul de angajari nu va creste, potrivit unui studiu realizat de firma cu activitati in domeniul resurselor umane ManpowerGroup Romania.

"Pana la aparitia unor noi semnale clar pozitive, cel mai probabil angajatorii vor ramane rezervati in ceea ce priveste angajarile si vor adauga personal doar atunci cand acest lucru este absolut necesar", a spus Valentin Petrof, Country Manager al Manpower Romania.

Concedieri vor face doar 14% din angajatori , in timp ce majoritatea (64%) nu estimeaza ca vor avea schimbari in structura de personal.

In prezent, sunt disponibile la nivel national peste 6.000 de locuri de munca, cele mai multe in Bucuresti, Iasi, Brasov si Cluj, numarul posturilor vacante fiind in usoara crestere fata de saptamana anterioara, dupa cum informeaza Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca .

Cele mai multe posturi vacante sunt in Bucuresti (538) si judetele Iasi (576), Brasov (544).

Judetele cu cele mai putine locuri de munca vacante sunt Caras-Severin (14), Mehedinti (22), Ialomita (26), Olt (27), Galati (31).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea