Cariera

#munca #job #angajat #angajator

Ajutor! Imi urasc locul de munca!

Iti urasti locul de munca, insa acum nu este momentul potrivit pentru a-ti da demisia. Desi jobul tau reprezinta o etapa trecatoare sau o situatie careia trebuie sa ii faci fata pe termen mai lung, ce faci atunci cand pur si simplu nu mai ?


 

Numeri minut cu minut si abia astepti sa pleci acasa;  te trezesti cu greu de dimineata atunci cand vine vorba sa pleci la serviciu, insa stii ca trebuie sa iti platesti facturile la sfarsit de luna sau ca vei primi in curand promovarea mult dorita. Indiferent de motivele tale, iti urasti jobul, insa nu ai cum sa iti dai demisia. Ce poti face insa pentru a supravietui?

 

Defineste-ti scopurile pentru fiecare zi

 

Cateodata este mai usor sa supravietuiesti pana la terminarea programului atunci cand ai in vedere un singur lucru pe care trebuie sa il duci pana la capat. In plus, oricat de mult ti-ai uri jobul, te vei simti intotdeauna mai bine atunci cand vezi ca munca ta da rezultate.

Asadar, ia-o din aproape in aproape. Pentru a nu te coplesi cu multitudinea de taskuri pe care le ai de indeplinit, fa-ti o lista in fiecare zi cu cel mai important lucru pe care trebuie sa il duci pana la capat.

Procedeaza in acelasi fel pentru o saptamana intreaga si nu uita ca scopurile tale trebuie sa fie alese in functie de progresele pe care vrei sa le faci in cariera.

Organizarea te va mentine echilibrat – cu cat vei fi mai „dezordonat”, cu atat te vei simti mai coplesit de locul tau de munca.

 

Rasfata-te inainte de munca

 

Daca te trezesti dimineata pe ultima suta de metri, nu ai timp nici macar sa te aranjezi cum se cuvine, vei fi stresat si prost-dispus toata ziua. Este suficient ca iti urasti jobul si acest lucru te face sa te simti ingrozitor, nu mai adauga motive in plus de nefericire.

Fa un efort si acorda-ti in fiecare dimineata putin timp pentru tine. Un dus revigorant, un mic dejun , citirea ziarului in timp ce iti bei cafeaua, alegerea hainelor cu grija, in functie de dispozitia ta iti vor da cel putin un start bun al zilei.

 

Distrage-ti atentia

 

Atunci cand pasesti in birou iti aduci iarasi aminte de ce iti urasti atat de mult locul de munca. lncearca sa iti distragi atentia de la lucrurile care te irita.

Incepe cu screensaverul tau: un peisaj floral sau tropical te va binedispune atunci cand iti deschizi computerul. Amenajeaza-ti biroul intr-un mod cat mai vesel: o planta, o poza cu cei dragi, post-it-uri colorate, un calendar haios, o aplicatie pe calculator cu gluma zilei – toate acestea reprezinta mici artificii care te vor face sa te simti mai bine.

Daca nu suporti zgomotul din birou sau daca vrei o schimbare urgenta de dispozitie, asculta niste melodii care sa te binedispuna. Nu uita sa profiti de pauza de pranz pentru a te deconecta de mediul de lucru.

 

Invata lucruri noi

 

Chiar daca iti urasti jobul, asta nu inseamna ca nu poti invata lucuri noi. Inscrie-te la traininguri -le oferite de compania pentru care lucrezi, foloseste-te de timpul care iti ramane liber pentru a invata noi programe, citeste la pranz carti care te ajuta sa te dezvolti in cariera, asculta audiobook -uri in drum spre serviciu. In felul acesta, cel putin iti valorifici putin timpul care iti ramane liber.

 

-ti energia

 

Multe persoane prefera sa se „aboneze” la o activitate fizica dupa serviciu, care ii ajuta sa isi elibereze tensiunea acumulata pe parcursul zilei. Inscrie-te la un curs de inot, alearga pentru o jumatate de ora sau pur si simplu mergi la o plimbare mai lunga. Te va mentine in forma si te va ajuta sa eliberezi stresul „castigat” la locul de munca.

 

Nu iti neglija rezultatele

 

Iti urasti locul de munca, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa mai dai randament. Suporti acest job pentru ca ai anumite interese, insa daca nu vrei sa fii concediat, atunci trebuie sa ai si rezultate bune. In plus, trebuie sa fii pregatit pentru orice oportunitate care ar putea sa te scoata din anonimat. Respecta-ti locul de munca si afiseaza o atitudine pozitiva , pentru a-ti creste sansele de a depasi aceasta etapa.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea