Cariera

#emil boc #afaceri #tineri #ajutoare nerambursabile

Ajutoare nerambursabile de pana la 10.000 euro pentru tinerii care pornesc afaceri

Tinerii euro .

Guvernul va sprijini infiintarea a cel putin 1.100 de firme de catre tinerii intreprinzatori. Sumele acordate vor reprezenta cel mult 50% din valoarea proiectului si nu pot depasi 10.000 euro.

"Nu inseamna ca intreprinzatorul va primi bani cash cu care poate face ce vrea. Banii vor fi alocati intr-un cont din care pot fi platite cheltuieli eligibile, pe baza de factura”, a explicat premierul, citat de Cariereonline.ro.

O alta masura menita sa incurajeze tinerii intreprinzatori implica scutirea de cheltuieli sociale ale angajatorului pentru veniturile a cel mult 4 salariati, dar nu mai mult de echivalentul salariului mediu brut pe economie din anul anterior pentru fiecare salariat.

Tinerii care pot beneficia de aceste facilitati trebuie sa aiba varsta maxima de 35 de ani si trebuie sa nu fi detinut calitatea de actionar sau asociat in vreo firma. Pana la obtinerea facilitatilor, beneficiarii trebuie sa angajeze cel putin doi salariati si sa reinvesteasca cel putin 50% din profitul realizat in anul precedent.

Atunci cand cifra de afaceri pentru anul in curs depaseste echivalentul in lei a 500.000 de euro, intreprinzatorii isi pierd dreptul la aceste facilitati.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea