Cariera

#cariera #sef #atitudine #sef nou

Ai un nou sef? Afla ce trebuie sa faci pentru a nu fi concediat!

Schimbarea sefului poate fi o experienta neplacuta pentru unii angajati, mai ales in conditiile in care noul manager vrea sa impuna o noua viziune si sa renunte la persoanele care nu dau randament.

Iata cateva sfaturi care, potrivit expertilor in resurse umane, te vor ajuta sa-ti pastrezi locul de munca.

1. Nu intarzia la serviciu si evita discutiile prelungite cu colegii.

2. Evita sa faci comparatii intre vechiul si actualul sef. Noul sef ar putea fi deranjat de afirmatii de tipul "Obisnuiam sa facem lucrul x in trecut, iar pana acum a functionat foarte bine".

3. Nu te certa cu colegii. Sunt sanse mari ca seful sa nu tolereze astfel de iesiri si, mai mult decat atat, sa ia rapid masuri drastice pentru a restabili disciplina in echipa sa. Pe lista de masuri s-ar putea numara amenzile disciplinare si concedierile.

4. Incearca sa nu fii ostil fata de sef. De multe ori, venirea unui nou superior este tratata cu raceala de unii angajati. Sunt de evitat asemenea atitudini, care ar putea sa-l irite pe acesta. Incearca insa sa nu treci nici in cealalta extrema, afisand un comportament slugarnic fata de sef.

Sursa foto: libertatea.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea