Cariera

#job #loc de munca #cariera #angajator #angajat #oferta

Acelasi job timp de mai multi ani inseamna plafonare?

Daca parintii tai si-au pastrat acelasi job pentru o perioada lunga de timp, fiind multumiti de confortul si siguranta zilei de maine, astazi se vorbeste despre plafonare . Specialistii pe teme de cariera iti recomanda sa urmaresti progresul si sa nu bati pasul pe loc.

 

Cat timp de angajare la acelasi loc de munca inseamna plafonare si care ar fi perioada minima pe care ar trebui sa o petreci ca angajat pe o anumita pozitie?

Majoritatea recruiterilor considera ca ar trebui sa iti pastrezi un loc de munca cel putin pentru doi ani de zile; in caz contrar, nu vei prezenta credibilitate la viitoare angajare, pentru ca nimeni nu isi doreste sa aiba un angajat doar pentru o scurta perioada de timp, fara sa isi puna macar amprenta asupra jobului respectiv.

Pe de alta parte, 5 ani de zile intr-un singur loc ar trebui sa fie perioada maxima, pana cand angajatorul sau recruiterii iti vor recunoaste potentialul si iti vor oferi ceva mai bun, in functie de planurile tale si bineinteles, de eficienta.

Tot recruiterii sunt cei care sustin ca, in ultimul timp, lucrurile s-au schimbat destul de mult, asa ca angajatorii astepata ca intr-un timp relativ scurt, sa observe la tine imbunatatiri, rezultate notabile in privinta jobului si dorinta de a progresa. In caz contrar, exista sanse mari de a fi inlocuit de altcineva. Presiunea aceasta vine insa din partea directorilor si a managerilor, cae sunt obligati, la randul lor, sa atinga anumite performante si sa faca schimbarile necesare, in cazul in care nu reusesc sa isi indeplineasca scopurile.

Daca acum cativa ani, un job stabil reprezenta un motiv de mandrie, acum acesta nu arata bine in CV, pentru ca angajatorii cauta persoane dornice de a progresa, care au acumulat, de asemenea, experienta de lucru de-a lungul traiectoriei carierei. Acesta este si unul dintre principalele motive pentru care persoanele ce au trecut de 40 de ani, care isi cauta un job, insa au lucrat pana atunci doar intr-un singur loc, sunt respinse din start.

De asemenea, loialitatea nu isi mai regaseste valoarea la salariu, pentru ca cei care „sar” de la o companie la alta, de la o pozitie la alta, deivn mai valorosi si castiga salarii mai atractive.

Daca insa doresti sa lucrezi pentru aceeasi companiei, atunci in functie de performantele tale, dupa aproximativ trei ani de zile ar trebui sa te astepti la o promotie, o marire de salariu, o schimbare in taskuri etc.

Chiar daca lucrezi mai multi ani pentru acelasi angajator, specialistii iti recomanda sa eviti plafonarea si prin alte mijloace. Nu vei sti niciodata cand vei decide sa faci o schimbare, iar CV-ul tau trebuie sa arate in continuare impecabil.

 

Urmeaza cursuri de perfectionare in mod periodic, pentru a fi la curent cu ultimele noutati din domeniul tau. Adapteaza-ti stilul de lucru la cerintele de ultima ora. Implica-te in cat mai multe proiecte care te provoaca si te obliga sa te dezvolti profesional. Cere evaluari periodice, pentru a fi la curent cu progresele tale si nu in ultimul rand, creeaza-ti o retea de profesionisti in domeniu, pentru a-ti schimba jobul pentru o oferta mai buna, daca apare ocazia.

Sursa foto : fsasj.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea