Cariera

#programe mba #functii conducere #preturi mba #domenii mba

Absolventii unui MBA au cele mai mari sanse de a ocupa functii de conducere

Absolventii programelor de tip Master of Business Administration (MBA) au, in prezent, cele mai mari sanse de a fi recrutati in functii de conducere, mai ales in companiile mari din Romania. Chiar daca programul de studii este unul costisitor, joburile obtinute in urma acestei formari profesionale ajung sa fie platite chiar si cu mii de euro lunar.

Angajatorii au un nou criteriu de selectie a candidatilor care doresc sa aplice pentru un post managerial in companii: diploma unui MBA reputat, o cerinta tot mai frecventa in anunturile de angajare transmise de cele mai cautate firme care activeaza in domenii precum cel bancar, financiar, de asigurari sau de bunuri de consum.

O tendinta importanta in dezvoltarea carierei tinerilor este disponibilitatea acestora de a investi in propria educatie pentru a accesa posturi de conducere.

Criza financiara a crescut competitivitatea pe piata muncii, ceea ce a condus la un interes sporit al tinerilor pentru programele MBA si in domenii precum serviciile medicale, avocatura sau constructii.

Preturile programelor de tip MBA pot porni de la cateva mii de euro si pot ajunge si pana la 35.000 de euro, taxele acoperind cursurile, serviciile de cazare si masa in timpul saptamanilor rezidentiale si alte materiale de studiu necesare.

Foto: msm.ac.in

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea