Cariera

#cariera #descoperire #formula aptitudini #test servetel

A fost descoperita cea mai simpla formula care iti garanteaza un job de succes!

Nu ai gasit inca raspunsul la intrebarea "Ce vreau sa fac cu viata mea?" sau "Ce cariera mi s-ar potrivi cel mai bine?"? Este posibil sa-ti descoperi menirea profesionala in urma unui "test al servetelului", inventat de Richard Leider, clasat de catre prestigioasa revista "Forbes" in primii cinci consilieri in cariera din America.

Richard Leider considera ca exista o formula simpla, "G+P+V=C", care te ajuta sa afli ce vrei de la viata sau ce cariera ti se potriveste - G- gifts (aptitudini); P - Passions (pasiuni); V - Values (valori). Insumarea acestor caracteristici formeaza C-ul, pe care Leider il numeste Calling (chemare, vocatie).

Expertul sustine ca este intotdeauna bine sa incepi cu aptitudinile in care excelezi (Gifts). Apoi, este recomandat sa continui cu pasiunile, care sunt raspunsuri la intrebari precum - "De ce iti pasa cel mai mult?" sau "Sunt probleme sau comunitati in lume cu care rezonezi mai mult decat cu altele?". In final, trebuie sa bifezi principiile sau valorile in care crezi, legate de stil de viata si personalitate.

Toate aceste caracteristici laolalta, pornite de la aptitudinile forte, investite intr-un mediu cu care rezonezi in acord cu principiile tale de viata, te pot ajuta sa iti dai seama ce cariera ti s-ar potrivi.


Sursa foto: Curejoy.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea