Cariera

#cariera #loc de munca # cv angajati # cv minciuni

90% din CV-urile romanilor, pline de minciuni

Foarte multi romani sunt tentati sa faca mici schimbari in CV-urile lor pentru a avea o imagine cat mai buna in fata angajatorilor. Marile companii au inceput insa sa faca verificari in acest sens, mai ales in privinta perioadelor ce releva cand a fost inceput un job si cand s-a incheiat, aceasta fiind si una dintre cel mai des folosite minciuni de catre romani in CV-uri.

Astfel ca tot mai multe companii romanesti apeleaza la serviciile de verificare a trecutului profesional al candidatilor la un job, mai ales in contextul in care competitivitatea pe piata muncii este din ce in ce mai acerba, potrivit unui comunicat al companiei Mindit, una dintre firmele specializate in background screening din Romania.

Din verificarile realizate pana acum de Mindit, 90% din CV-uri prezinta discrepante. In peste jumatate dintre cazuri, romanii exgereaza in privinta perioadei de angajare, dar si in privinta universitatii absolvite sau a postului ocupat anterior.

Sursa foto: sarinarussojobaccess.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea