Cariera

#cv #angajatori #cerinte joburi #criterii de selectie

85% din CV-urile primite de angajatori nu corespund cerintelor joburilor

Din cauza numarului tot mai mic de oferte de munca, candidatii incearca sa isi mareasca sansele de angajare prin orice mijloace. Aproximativ 85% din CV-urile primite de companii si firmele de recrutare nu corespund insa cu cerintele pentru posturile scoase la concurs, spun specialistii in resurse umane.

"Pentru o anumita pozitie, un criteriu de selectie era cunoasterea limbii germane. Am avut candidati care s-au prezentat la interviu fara a cunoaste aceasta limba, insa sustinand ca o pot invata intr-o saptamana. Oamenii sunt disperati", a declarat Cristina Savuica, de la compania Lugera Romania.

Cele mai mari sanse de angajare sunt, potrivit datelor Lugera, in companiile din partea de vest a tarii, cu 50% mai multe oferte, comparativ cu angajatorii din Bucuresti si din partea de sud a tarii. De asemenea, cele mai multe oferte sunt in domeniile IT, vanzari si productie si shared service.

Sursa foto: 2012en.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea