Cariera

#somaj #datorii #economie

83% dintre romani cred ca somajul este in crestere

Majoritatea romanilor au perspective sumbe pentru anul viitor, potrivit Barometrul de Incredere a Consumatorului realizat de GfK .

Mai mult de jumatate dintre romani spun ca reusesc cu greu sa isi acopere cheltuielile curente.

Situatia economie trezeste pesimism pentru cei mai multi romani. 88% dintre cei chestionati spun ca starea generala a economiei a cunoscut un regres in ultimele 12 luni. Doar o treime dintre cei intervievati se declara optimisti pentru starea economiei in urmatorul an.

Cei mai multi romani (83%) cred ca somajul va creste in 2011, in timp ce doar 5% spera in scaderea somajului in urmatoarele 12 luni.

77% dintre romani se asteapta la cresteri de preturi anul viitor, iar 83% spun ca au simtit efectele inflatiei in cresterea preturilor pentru cele mai multe produse.

Nivelul datoriilor romanilor catre creditori a ajuns la varful ultimilor sapte ani - 25% dintre romani au datorii.

"Lunile de toamna ale acestui an aduc un usor reviriment in ceea ce priveste indicele de incredere a populatiei. Numarul neincrezatorilor in starea generala economica continua sa fie insa mare, iar perspectivele destul de sumbre", se arata in studiul citat de Cariereonline.ro.

Barometrul de Incredere a Consumatorului este cofinantat de Comisia Europeana si realizat lunar de GfK Romania.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea