Cariera

# idei afaecri de familie # afacceri de familie #idei de afaceri

7 idei de afaceri de familie de succes

In ultimii ani, dinamica mediului de afaceri a luat o amploare pe care cu greu ne-o putem imagina. Tot mai multi oameni incearca sa puna pe picioare un business care sa le aduca independenta si stabilitate financiara, iar unii dintre ei chiar ajung sa se bazeze pe sprijinul familiei pentru a-si atinge obiectivele. Daca ne indreptam atentia spre unele dintre cele mai mari afaceri de familie din lume – Phillips, Nike, Samsung, Oracle, Walmart, Swarovski, Toyota sau Facebook, putem spune cu certitudine ca cei apropiati pot fi de ajutor pentru a transforma mici intreprinderi in companii de succes. Valorile pot fi pastrate chiar si intr-un mediul concurential, asa ca daca iti doresti sa demarezi si tu un business impreuna cu membrii familiei iti prezentam mai departe cateva idei atractive:

 

1. Ferma

Una dintre cele mai simple si profitabile afaceri pentru o familie este infiintarea unei ferme. Produsele bio sunt, in prezent, la mare cautare, insa puteti alege orice domeniu. Cultivarea fructelor sau a legumelor reprezinta o activitate de familie, la fel si cresterea animalelor. Investitia intr-un astfel de business nu este prea mare, dar profitul poate fi generos. De exemplu, o ferma de iepuri sau de prepelite nu solicita prea mult spatiu, hrana este usor de procurat, iar animalele simplu de intretinut.

2. Productie de ceaiuri naturale

Plantele medicinale vor fi intotdeauna la mare cautare datorita proprietatilor deosebite pe care le au asupra sanatatii. Daca te documentezi temeinic in acest sens vei observa ca productia de ceaiuri naturale te poate transforma intr-un antreprenor de succes. Bineinteles, vei avea nevoie cel putin de o intreprindere individuala, despre care poti afla mai multe aici, pentru comercializarea plantelor medicinale cultivate si recoltate alaturi de familia ta. Investitia nu este una substantiala, iar tot ce trebuie sa faci e sa cauti in permanenta plante si flori cu puteri vindecatoare pe care le aduci in atentia oamenilor.

3. Florarie

Ramanem in domeniul plantelor ca sa-ti atragem atentia asupra unei alte idei de afaceri de familie: o florarie. Cererea de flori pe piata romaneasca este intr-o continua crestere deoarece oamenii folosesc aceste minunate produse la fiecare eveniment special din viata lor. Tendintele se orienteaza spre florariile de lux, care ofera ceva mai mult decat clasicele magazine de flori din coltul strazii. Insa, calitatea nu trebuie sa lipseasca. Floraria este un exemplu perfect pentru un business de familie si, mai mult ca sigur, un domeniu cat se poate de frumos.

4. Cofetarie

Daca mamei sau bunicii tale ii place sa pregateasca deserturi pentru intreaga familie, de ce sa nu transformi pasiunea lor intr-o afacere? Toata lumea adora deserturile, iar daca reusesti sa vii in atentia publicului cu prajituri homemade sau deserturi create urmand retetele de alta data, fara indoiala va fi un business de succes. Chiar si in domeniul dulciurilor exista produse de nisa, care le creeaza oamenilor nostalgie si emotie.

5. Blog de familie

Schimbam putin registrul productie pentru business-urile online. O initiativa pe internet se poate dovedi a fi un lucru modern, dar care sa te ajute sa obtii un venit semnificativ dintr-o activitate relativ simpla. Este suficient sa puneti la punct un website si conturile pe retelele sociale, dupa care puteti ajunge fiecare dintre voi sa publice articole si sfaturi pe diferite teme. Educatia adolescentului, cresterea copiilor, relatia cu parintii sau bunicii, rolul educatiei de acasa, toate se pot transforma in continut pentru blog. Nu este important ca fiecare membru al familiei sa aiba talent la scris, ci doar unul dintre voi se poate transforma in redactor, ceilalti avand rol creativ.

6. Spalatorie auto

O investitie relativ mica cu castig garantat va poate transforma foarte usor in proprietarii unei afaceri de familie. Spalatoria auto reprezinta acel tip de business care nu va ramane niciodata fara clienti. Totusi, aceasta trebuie sa beneficieze de o pozitie excelenta si, de ce nu, sa le ofere conducatorilor auto servicii de calitate, diferite de ceea ce exista pe piata. Conceptul spalatoriilor auto de lux este unul demn de luat in calcul, mai ales ca intotdeauna exista o multime de oameni care vor sa epateze.

7. Pensiune turistica

Daca locuiesti intr-o zona turistica impreuna cu familia ta, atunci una dintre cele mai propitabile afaceri este o pensiune. Cei apropiati pot fi implicati in toate treburile administrative – bucatarie, intretinere, amenajare, contabilitate, lucru ce va face ca afacerea sa functioneze pe termen cat mai lung.

Daca te intelegi foarte bine cu membrii familiei tale o astfel de initiativa va poate ajuta sa obtineti un venit lunar considerabil dintr-o activitate placuta. Afacerile de familie sunt caracterizate de inovatie si longevitate pentru ca oamenii sunt ghidati de interese proprii, de aceea este indicat sa lucrezi impreuna cu cei dragi.

Sursa foto: https://piqsels.com/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea