Cariera

#meserii #joburi #angajari #locuri de munca

6 joburi care vor fi la mare cautare in 2020

Stim cu totii ca lumea devine tot mai centrata pe tehnologie, acest lucru ducand la aparitia unor joburi care au o parte tehnologica, dar si la disparitia altora. In urma studiilor realizate, se pare ca anul 2020 va cunoaste o explozie in ceea ce priveste diversificarea locurilor de munca si schimbarea carierei. Iata cateva idei de joburi care vor fi la mare cautare foarte curand.

1. Dezvoltator blockchain

Se prevede ca dezvoltatorii blockchain vor fi foarte cautati incepand cu anul 2020, acest lucru avand in spate evolutia majora a infrastructurii criptomonedelor care vor necesita o investitie uriasa in supravegherea dezvoltarii. Lucrurile vor fi dinamizate de Bitcoin care va fi tot mai mult utilizat in tranzactii. Blockchain nici nu a existat pana acum cativa ani, dar, in curand, vor aparea foarte multe locuri de munca in acest domeniu.

2. Kinetoterapeut

Cererea de kinetoterapeuti a crescut inca din 2019, iar acest lucru va evolua exponential si in 2020. Daca acum cativa ani nu prea se foloseau aceste metode de tratament, in prezent, din cauza evolutiei tehnologice care ne face viata mai usoara dar si mai sedentara si ne pericliteaza sanatatea, terapiile fizice au devenit foarte cautate. In prezent oamenii au nevoie de reabilitare fizica, de terapii de management al durerii, de asistenta pentru crestere a mobilitatii si pentru buna functionare. Iata de ce kinetoterapuetii vor fi la mare cautare incepand cu anul 2020.

3. Marketer digital si video

Daca previziunile sunt corecte, in curand vom vedea o imensa cerere de locuri de munca in domeniul de marketing digital si video. Cererea este deja mare, dar si in continua crestere, pentru ca videoclipul devin din ce in ce mai popular, fiind folosit in mod continuu ca CTA (Call to Actin) pentru a angaja utilizatorii online intr-un mod in care mesajul nu poate fi transmis intotdeauna textual si intr-o industrie tot mai competitiva.

4. Pilot comercial de drone

Se estimeaza ca domeniul pilotilor de drone este gata sa explodeze, acest lucru fiind justificat de utilizarea pe scara tot mai larga a dronelor. Exista deja cursuri de calificare pentru juniori si varstinici pentru pilotarea dronelor comerciale. Se estimeaza ca in 2020 cererea va creste de patru ori fata de momentul curent. Datorita acestor cursuri, elevii de liceu vor putea accesa aceste locuri de munca cu remuneratii imediat dupa absolvire, pilotarea donelor fiind o profesie extrem de noua.

5. Manager de proiect pentru securitate cibernetica

Managerii de proiecte in domeniul cibersecuritatii vor fi foarte cautati in 2020. Pana la sfarsitul anului 2021 vor exista 3.5 milioane de locuri de munca in domeniul cibersecuritatii, deficitul de abilitati avand in prezent impact asupra organizatiilor in mod semnificativ. Astfel, managerii de proiecte de securitate care au experienta in acest domeniu vor fi foarte cautati si foarte bine platiti.

6. Tehnicieni de securitate, incendii si service

Sub umbrela cibersecuritatii se afla si pozitiile de securitare si prevenire a incendiilor, acest loc de munca fiind fiind foarte des intalnit in 2020. Job-ul presupune instalarea sistemelor de securitate, alarme antiefractie, alarme incendiu, control acces si CCTV.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea