Cariera

#femei manager #calitati manageri #femei de succes #cariera

6 calitati ale unei femei de succes. Tu le ai?

Femeile de succes au in comun sase trasaturi de personalitate care le-au asigurat ascensiunea in cariera. Aceasta este concluzia unei noi cercetari efectuate de firma de consultanta in talent managerial Caliper din Marea Britanie, care a avut ca scop principal evaluarea comportamentului femeilor ce ocupa posturi de conducere in companii mari din Regatul Unit.

Initiatorii studiului au evaluat un numar de 85 de participante cu pozitii de autoritate in mediul profesional si au descoperit astfel ca exista sase calitati pe care femeile de succes in cariera le detin. Acestea sunt asertivitatea, agresivitatea, empatia, egoul accentuat, toleranta la stres si entuziasmul/dinamismul cu care isi indeplinesc sarcinile de serviciu.

"Aceste trasaturi reflecta personalitatea unei femei directe in comunicarea cu cei din jur, adaptabila si rezistenta la stres, capabila sa se concentreze pe sarcinile de lucru, dar si dispusa sa relationeze cu cei din jur si sa empatizeze cu acestia", explica cercetatorii.

Studiul a evidentiat si factorii care pot conduce la esecul unei femei de a-si atinge potentialul maxim la serviciu. Acestia sunt problemele familiale care afecteaza performanta profesionala, ostilitatea afisata in fata sefilor si complexul discriminarii in functie de gen (concurenta cu barbatii).

Sursa foto:lakecountryorthodonticnews.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea