Cariera

#munca la negru #sebastian lazaroiu #codul muncii #contract de munca # legalizare contracte de munca

500.000 de contracte de munca, in doua luni de la adoptarea Codului Muncii

Codul Muncii a dus pana acum la legalizarea a 460.000 de contracte de munca. Sebastian Lazaroiu, ministrul Muncii, a declarat ca numarul acestora va depasi 500.000 pana la sfarsitul lunii.

Munca la negru va fi diminuata cu peste 500.000 de angajati in doua luni, sustine sebastian lazaroiu.

"Ma uit pe rezultate palpabile si vad ca in urma modificarii Codului Muncii numarul contractelor de munca a crescut intr-o luna si jumatate cu aproape jumatate de milion. Deci, ne apropiem acum de o jumatate de milion de contracte noi care au fost incheiate dupa adoptarea Codului Muncii. Sunt cam 460.000, dar estimez ca pana la sfarsitul lunii vom depasi chiar 500.000 de contracte. Eu sunt convins ca acesti oameni nu au fost acum angajati. Este munca la negru care a iesit la suprafata", a declarat Sebastian Lazaroiu, citat de CariereOnline.ro.

In prezent, numarul contractelor active de munca este de aproximativ 6.400.000, mai mare decat del din noiembrie 2008, inainte de inceperea crizei financiare in Romania.

"Sunt efecte palpabile ale Codului Muncii. Desigur, sunt ajustari care mai pot fi facute pe parcurs, dar in esenta Codul Muncii a fost foarte bine primit si de angajatori si de angajati si are efecte benefice", a mai spus ministrul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea