Cariera

#job #comportament #oportunitati #avansare cariera

5 trucuri care te ajuta sa avansezi rapid in cariera

Muncesti din greu de cativa ani incoace, insa nu ai obtinut nicio promovare? Atunci este momentul sa iei atitudine si sa incepi sa faci ceva pentru a avansa cat mai rapid. Iata cateva trucuri care te pot ajuta sa evoluezi rapid in cariera.

1. Comporta-te ca un sef

Daca te afli deja de cativa ani in companie, iti poti permite sa iti schimbi putin atitudinea. Invata sa te comporti si tu ca un sef. Nu mai fi atat de docil si nu te mai lasa calcat in picioare. Invata sa refuzi intr-un mod elegant si ia atitudine atunci cand simti ca esti nedreptatit. Atentie insa. Fa acest lucru in limitele bunului-simt si nu te lasa dus de val. Pentru a avansa in cariera ai nevoie si de putin curaj.

2. Afla daca esti prost platit

Nu iti poti cunoaste adevarata valoare daca nu faci si o mica cercetare a pietei. Aplica-ti CV-ul la mai multe firme, din simpla curiozitate, si afla la cat este evaluata munca pe care o faci. Daca gasesti oferte mai bune, nu ezita sa ii prezinti si sefului tau aceasta situatie.

3. Voluntariatul

Un alt mod de a te face remarcat la munca este sa te oferi voluntar pentru proiectele de anvergura. Solicita sa fii trimis la celelalte sedii ale firmei, care se afla in impas. Daca simti ca poti readuce pe linia de plutire lucrurile, nu ezita sa faci acest lucru. La intoarcere, sefii tai vor aprecia performanta ta si cu siguranta te vor rasplati cu promovare. In plus o astfel de experienta te poate ajuta in viitor.

4. Nu te vinde ca pe un produs

In cazul in care vrei o marire de salariu, nu te vinde la masa negocierilor ca pe un produs. Nu iti face reclama doar prin vorbe, ci vino cu fapte concrete, palpabile, care sa il faca pe sef sa iti ofere cu cea mai mare incredere aceasta marire de salariu. Dovedeste ca meriti.

5. Treci la un domeniu in crestere

In cazul in care simti ca locul tau de munca nu iti poate oferi prea multe sanse de avansare, nu iti fie teama sa renunti. Pentru a avansa in cariera ai nevoie in primul rand de curaj, asadar orienteaza-te spre un domeniu care se afla in plina expansiune si care iti poate oferi mai multe oportunitati in viitorul apropiat.

Sursa foto: marieclaire.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea