Cariera

#job #loc de munc #cautare loc de munca # oferta loc de munca #cariera

5 trucuri ca sa scapi de stresul cautarii unui job

Gasirea unui loc de munca se poate dovedi o treaba deosebit de grea. Nu trebuie nicidecum sa iti pierzi rabdarea si sa pici in depresie. Iata cum sa faci fata stresului provocat de cautarea unui job:

1. Ai incredere in tine

Nu renunta si continua sa ai inceredere in tine! Exista milioane de persoane incredibil de talentate si de inteligente care se afla în aceeasi situatie cu tine. Daca tu nu crezi in tine, atunci cine ar trebui sa o faca?

2. Nu o lua personal

Refuzurile fara sfarsit iti pot afecta respectul de sine. Daca pui la suflet orice respingere ai sa iti pierzi increderea in propriile-ti forte. Tine cont ca multi au fost respinsi pentru acelasi post.

3. Socializeaza

Atunci cand te afli in cautarea unui loc de munca este foarte usor sa devii un singuratic. Ai nevoie de o pauza de la navigatul continuu pe site-uri de locuri de munca. Intalneste-te cu prietenii tai si accepta-le sfaturile.

4. Nu pierde timpul

Daca CV-ul tau e destul de "subtire", implica-te in actiuni de voluntariat si in felul asta vei capata mai multa experienta. Nu trebuie sa fie neaparat joburi platite, voluntariatul "da bine" pe CV mai ales cand aplici pentru un post la o companie multinationala. In plus, destul de multe persoane cu functii de conducere isi dedica parte a timpului liber unor actiuni caritabile, asa ca nu stii ce noi cunostinte importante iti poti face.  

5. Iesi la vanatoare

Nu toate locurile de munca se regasesc on-line. Mergi la o agentie de recrutare si vorbeste cu personalul de acolo si cu siguranta vei gasi un sprijin in demersul tau. De asemenea, nu rata targurile de joburi. Mergi pregatit, stiind exact ce iti doresti si ai putea gasi slujba viselor. O alta varianta ar fi aplicarea la locuri de munca teoretic nescoase la concurs. Chiar daca nu s-a dat un anunt oficial, nu stii cand este nevoie de o persoana competenta rapid, asa ca de ce sa nu fie chiar CV-ul tau pe lista scurta?

Foto: forbes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea